Ing. Radka Daníčková

ekonomka v soukromé i veřejné sféře

Radka Daníčková (* 1971) pochází z východočeského Letohradu a od dob vysokoškolských studií žije v Praze. Vystudovala ekonomii a management na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze. Má dlouholetou praxi jako ekonomka a hlavní účetní obchodně výrobní společnosti.

Své dva syny s manželem vychovávali na Vinohradech a v roce 2014 založili vlastní bydlení dále centru po ose metra A a tram 22 v Hostivaři. To však způsobilo pohyb následujících událostí. Nespokojeně přihlížela devastaci zeleně a přírody, nekoncepční a přebujelé výstavbě, nedostatečné veřejné vybavenosti. Zapojila se do občanského dění.

V roce 2018 kandidovala do zastupitelstva městské části Praha 15 v rámci volebního uskupení Patnáctka náš domov. Jako pirátská kandidátka obdržela od voličů vůbec nejvíce hlasů. Tato projevená důvěra, zastávání zastupitelského mandátu a veškerá témata veřejné správy ji pohltily natolik, že se v roce 2019 rozhodla ve své profesi a předmětu účetnictví tak trošku změnit kurs. Přihlásila se do výběrového řízení na hlavní účetní/ekonomku/rozpočtářku v jedné z pražských městských částí a prošla vlastním rekvalifikačním procesem ve finančním hospodaření uzemních samosprávných celků a jeho přezkumu.

Svůj volný čas věnuje rodině a přátelům. Ráda jej vyplňuje poznáváním a sportem, nejlépe v přírodě. Spoluorganizuje amatérský volejbal. Po celý rok ji můžete potkat při procházkách a na cyklistických vyjížďkách, v zimě na běžkařských tratích. Ráda též relaxuje při různých kulturních příležitostech, tanci a četbě.

Aktivity:

• 12/2019 členka České pirátské strany (členka Krajských expertních týmů Finance, Územní rozvoj, Životní prostředí)
  • 12/2018 členka majetkové komise Rady městské části Praha 15
  • 10/2018 zastupitelka městské části Praha 15 a členka finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 15
  • 04/2018 registrovaný příznivec Pirátů
  • 10/2017 členka Patnáctka – náš domov, z.s.

„Přála bych si, aby Piráti jako nováček na místní politické scéně byli sebevědomým a kompetentním partnerem, zároveň také tmelícím elementem občansko - politické kultury v Praze 15, a to prostřednictvím naplňování pirátských tezí: rovnoprávné a svobodné konání, sdílení informací a informační otevřenost, transparentní hospodaření i jednání.“ (2018)

Moje aktuality

Oblast za drahou v Hostivaři
25.03.2022

Oblast za drahou v Hostivaři

Díky podnětu vás sousedů a naší spolupráci s odborem životního prostředí městské časti P15 byl včera instalován nový odpadkový koš, též pro psí exkrementy, v ul. Za Drahou.